Volledig scherm
PREMIUM
André Manuel © Carlo ter Ellen DTCT

Een hartverscheurend snotterende Youp

COLUMNIk had een huilende Youp aan de lijn. Youp is een collega uit onze hoofdstad die al jarenlang een column schrijft in een soort van Amsterdams Nieuws Van De Week. Zijn voetbalkluppie was zojuist uitgeschakeld in de Cham­pions League en daar was Youp enorm verdrietig om. En nu was hij dus op zoek naar een ervaringsdeskundige op het gebied van onpeilbaar sportleed en ja, hij moest meteen aan mij denken.

Ik probeerde Youp te troosten met de constatering dat zijn kluppie toch nog mooi zo’n 91 miljoen euro bij elkaar had weten te harken en dat het echt alweer een aantal jaren geleden is dat we in Twente dergelijke bedragen over de balk hebben gegooid, maar het mocht niet baten. Het ging ze daar in Amsterdam niet om de centen, het ging ze om het sportieve succes. En juist dat sportieve succes was ze nu door de vingers geglipt.

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.