Gemma Boon
Volledig scherm
PREMIUM
Gemma Boon © Emiel Muijderman

Een museum om mensen te verbinden

In ons opiniepanel vandaag Gemma Boon, directeur van de Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Ze droomt van een nieuw museum, een plek waarin de wording van Twente centraal staat, maar ook een plek waar mensen na coronatijd weer tot elkaar kunnen komen.

 1. We hebben meer gemeen dan we denken
  PREMIUM

  We hebben meer gemeen dan we denken

  Het staat met manshoge letters op de ramen van de redactieruimte: Good Goan Met Mekaar! We hebben de aanmoediging aan het begin van de coronacrisis op het glas geplakt en er nog geen moment aan gedacht de witte letters er weer af te pulken. Pure symboliek natuurlijk, toch kijk ik er elke ochtend even naar als ik de redactie oploop. Al is het alleen maar om door het gat van de ‘O’ te kunnen zien dat de Museumlaan er prachtig bij ligt in de herfst.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?