Volledig scherm
PREMIUM
Andre Manuel © Koen Verheijden

Er gaat een heel andere wind waaien in Overijssel!

ColumnIk had weer eens een hele boze man aan de telefoon. ‘Het was toch belachelijk, Meneertje Manuel, dat ze nu zelfs het afsteken van het paasvuur willen verbieden! Een traditioneel vreugdevuur om niet alleen de gemeenschapszin een beetje op te porren maar ook een hele mooie manier om lekker goedkoop van je tuinafval af te komen! En dat mag ineens niet meer! In verband met de droogte! 

Ze snappen er helemaal niks van, daar in Den Haag. Want hoe droger het is, hoe sneller het hout op is en dat is toch hartstikke goed voor het milieu! En wat dacht u van de hoeveelheid gevaarlijke stoffen die vrij zijn gekomen bij die brand in de Notre Dame! Dat mag dan weer wel! Want ja, die Parijzenaren hebben hele korte lontjes met Brussel en de gewone man mag er weer voor bloeden! 

  1. Verlangen is vluchten uit het hier en nu
    PREMIUM
    Column

    Verlangen is vluchten uit het hier en nu

    Als er een overkomst is tussen Baudet en mij, is het het folkloristische verlangen naar een wereld die er niet is. Bij mij vertaalt zich dat naar een Twitterloos land waar mensen ’s avonds met trommel en gitaar Afrikaanse liederen zingen bij een vegetarisch kampvuur. Bij Baudet vertaalt zich dat naar een land met louter blanke werkende mannen en blanke, barende huisvrouwen zonder gekkigheid, doorgeslagen individualisme en abortus. Tja.

Opinie