Volledig scherm
PREMIUM
© RIKKERT HARINK

‘Er zijn dertigers die uitgeblust zijn en zestigers die fris en fruitig rondhuppelen’

Volgens FardauWerknemers nemen graag jonge mensen in dienst, die zijn nog zo fijn fris en kun je nog lekker kneden (wat een vies woord eigenlijk). De 50-plussers komen niet aan de bak, omdat ze te duur zijn, vaak ziek zouden zijn, minder snel en ongemotiveerd, las ik in Tubantia. Ik schrok van het rijtje vooroordelen. Is het misschien een idee om mensen wat minder over een kam te scheren?

Best lang geleden zat ik in een werkgroep met de jongeren van de krant. De opdracht was: hoe betrekken we onze leeftijdsgenoten weer bij ons dagblad? We kwamen er ook na tien lange sessies niet uit. Achteraf gezien niet zo raar, we leefden op totaal andere planeten. Een collega had net haar derde kind gekregen, een ander was single en begaf zich in de wereld van daten, Tinder bestond nog niet. Ik was net begonnen op de sportredactie en trad als een jong konijn het avontuur tegemoet. 

  1. Verlangen is vluchten uit het hier en nu
    PREMIUM
    Column

    Verlangen is vluchten uit het hier en nu

    Als er een overkomst is tussen Baudet en mij, is het het folkloristische verlangen naar een wereld die er niet is. Bij mij vertaalt zich dat naar een Twitterloos land waar mensen ’s avonds met trommel en gitaar Afrikaanse liederen zingen bij een vegetarisch kampvuur. Bij Baudet vertaalt zich dat naar een land met louter blanke werkende mannen en blanke, barende huisvrouwen zonder gekkigheid, doorgeslagen individualisme en abortus. Tja.

Opinie