Volledig scherm
PREMIUM
© RIKKERT HARINK

‘Er zijn dertigers die uitgeblust zijn en zestigers die fris en fruitig rondhuppelen’

Volgens FardauWerknemers nemen graag jonge mensen in dienst, die zijn nog zo fijn fris en kun je nog lekker kneden (wat een vies woord eigenlijk). De 50-plussers komen niet aan de bak, omdat ze te duur zijn, vaak ziek zouden zijn, minder snel en ongemotiveerd, las ik in Tubantia. Ik schrok van het rijtje vooroordelen. Is het misschien een idee om mensen wat minder over een kam te scheren?

Best lang geleden zat ik in een werkgroep met de jongeren van de krant. De opdracht was: hoe betrekken we onze leeftijdsgenoten weer bij ons dagblad? We kwamen er ook na tien lange sessies niet uit. Achteraf gezien niet zo raar, we leefden op totaal andere planeten. Een collega had net haar derde kind gekregen, een ander was single en begaf zich in de wereld van daten, Tinder bestond nog niet. Ik was net begonnen op de sportredactie en trad als een jong konijn het avontuur tegemoet. 

  1. Met de luie bips in de zon van Zuid-Europa
    PREMIUM
    column

    Met de luie bips in de zon van Zuid-Europa

    De Nederlander en de Vluchteling hebben in ieder geval in de zomer een gemeenschappelijk streven: Zo snel mogelijk met de luie bips in de zon van Zuid-Europa liggen. Wij Nederlanders hebben het daarbij iets comfortabeler. Daar zijn we nu eenmaal Nederlanders voor. Wij gaan pas in een gammel bootje zitten als we onze super-de-luxe caravan naast die van onze buurman op de camping hebben geparkeerd. De Vluchteling moet maar zien waar hij terecht komt.

Opinie