Engelbert Heideman
Volledig scherm
PREMIUM
Engelbert Heideman © Frans Nikkels

Geen streep dóór 2020, maar een vette streep erónder!

COLUMN2020. Door Oldenzaal uitgeroepen tot jubeljaar, wordt het jaar van de streep. Een streep door zo’n beetje alles. Iemand zei het me deze week in het onderdelenhuis waar ik was voor een minuscuul batterijtje voor mijn autosleutel. Achter een rood-wit lint uiteraard, en een scherm van landbouwplastic. Hij, bekend ondernemer en carnavalist, stond minimaal anderhalve meter achter me en zei: ‘2020? Zet daar maar een streep door!’

Ontkenningsfase

Zo ver wilde ik toen nog niet gaan, ik zat blijkbaar nog steeds in de ontkenningsfase, maar de opmerking hield me daarna wel bezig. Had hij dan toch gelijk? Ja, ik verheugde me als geen ander op 2020. Een jubeljaar! Voor het carnaval in de Boeskoolstad, voor het 100-jarige Quick’20, voor de 50-jarigen Boeskool is Lös en Pollux en natuurlijk de bevrijding van Oldenzaal, deze week 75 jaar geleden.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.