Henk Winkelhuis, bevlogen als altijd, voor een bijzondere klas.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Winkelhuis, bevlogen als altijd, voor een bijzondere klas. © Lars Smook

Het gaat de Oldenzaalse opperman van de Facebook-vulploeg om de boodschap en níet om de naam!

Soms zijn er van die dagen dat hij het niet meer heeft. Of juist wél heeft. Hoe dan ook: hij deelt het op Facebook. Altijd met een positieve inslag, nooit iemand te kijk te zetten of om pak ’m beet een scheiding aan te kondigen, zoals een van mijn 2525 ‘vrienden’ op dit medium afgelopen donderdag deed. Wat een trap ná kreeg die toekomstige ex van zijn vrouw. Van dwang en manipulatie werd de arme man beticht. Facebook was even geen feestboek. Brrrrr.

Nee, dan de opperman van de vulploeg van Facebook. De man die zijn belevenissen online meestal afsluit met CD, ofwel Carpe Diem. De man ook die bewijst dat rasoptimist en positivo in één en dezelfde man schuil kunnen gaan. Maar vorige week wél even zijn punt moest maken. De oud-wethouder, actueel raadslid en leerkracht vmbo aan de Potskamp, had ff een briefje op Facebook gezet. Alhoewel, briefje… 1500 woorden liefst. Henk Winkelhuis - over hem gaat het inderdaad - wond zichouderwets op, als in zijn beste dagen als kuitenbijter in het shirt van Quick’20. 

  1. Trotse ijsvogel houdt vanuit zijn residentie toezicht op Almelose havenkom
    PREMIUM
    Column

    Trotse ijsvogel houdt vanuit zijn residentie toezicht op Almelose havenkom

    Statig, streng, trots en prettig arrogant. Brutale, eigenwijze kop. Heerlijk hooghartig. Letterlijk zelfs. Nadrukkelijk aanwezig. Niemand kan om hem heen. Dwingt respect af. Die zelfverzekerde houding, die dwingende blik. Wie doet me wat? Hij heeft binnen enkele dagen de harten van de Almeloërs gestolen. Sterker: is nu al het populairste selfie-object van de stad. Alsof iedereen hem al jaren kent. En als vanzelfsprekend van hem houdt. En hij staat er pas sinds dinsdag. Veilig en hoog op een betonnen zuil.