Volledig scherm
PREMIUM
Theo Krabbe © Marco De Swart

Het is wachten op de gehuwde priester

ColumnKomt er dan eindelijk een doorbraak in de zich al enige decennia voortslepende discussie over het verplichte celibaat voor priesters in de Rooms-Katholieke Kerk?

Gaan we het nog meemaken dat gehuwde mannen met levenservaring, de zogeheten 'viri probati', tot priester gewijd kunnen worden? En ligt ook de diakenwijding of zelfs de priesterwijding van vrouwen in het verschiet? Helemaal ondenkbaar is dat in de nabije toekomst niet. Het zou zo maar kunnen.

  1. ‘Hoofd organisatie’ ligt me niet lekker
    PREMIUM
    COLUMN

    ‘Hoofd organisa­tie’ ligt me niet lekker

    Toen ik 19 was en woonachtig te Nijmegen, gaf ik een feest in het studentenhuis van een ander. Op zich is dat niet vreemd. Als je eigen huis, wegens ruimtegebrek, niet feestbestendig is, kan je beter elders de slingers ophangen. Alleen had ik het niet aangekondigd. Ik wist niet dat dat moest. Ik was een oonzeldöpke. Ik wist niet dat je moest zeggen: ‘Trouwens, ik heb vanavond vijftien mensen uitgenodigd in jouw huis.’ Laat staan dat ik moest vragen: ‘Mag ik een feestje geven bij jou?’ Ik was van de extreem-socialistische stempel: jouw huis is mijn huis, mijn feest is jouw feest.