Volledig scherm
PREMIUM
© Lars Smook

Hoe erg is het om dit jaar niet op vakantie te gaan?

ColumnVia via hoorde ik een verhaal over een stel avonturiers. Ze hadden begin dit jaar een tot camper verbouwde Unimog gekocht en wilden er direct mee op pad. Rome was al heel lang de bestemming van hun dromen, dus vertrokken ze richting het zuiden. O ja, er was nog een dingetje: het coronavirus. Ze waren benieuwd of ze de Italiaanse hoofdstad wel zouden halen in deze tijd. Dat vonden ze een spannende uitdaging.  

Klaagzang

Om een lang verhaal kort te maken: ze zijn in Rome geweest. Het avontuurlijke verslag bij terugkomst viel tegen. Hun reisbericht kwam neer op een klaagzang dat in Italië niets te beleven viel. Alles zat dicht. 

  1. Trotse ijsvogel houdt vanuit zijn residentie toezicht op Almelose havenkom
    PREMIUM
    Column

    Trotse ijsvogel houdt vanuit zijn residentie toezicht op Almelose havenkom

    Statig, streng, trots en prettig arrogant. Brutale, eigenwijze kop. Heerlijk hooghartig. Letterlijk zelfs. Nadrukkelijk aanwezig. Niemand kan om hem heen. Dwingt respect af. Die zelfverzekerde houding, die dwingende blik. Wie doet me wat? Hij heeft binnen enkele dagen de harten van de Almeloërs gestolen. Sterker: is nu al het populairste selfie-object van de stad. Alsof iedereen hem al jaren kent. En als vanzelfsprekend van hem houdt. En hij staat er pas sinds dinsdag. Veilig en hoog op een betonnen zuil.