Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman © Marco de Zwart

Kees van der Staaij en consorten zijn hooligans onder de christenen

COLUMNHet zijn altijd de relschoppers die het verpesten voor degenen die het goed bedoelen. Wat dat betreft zijn Kees van der Staaij en consorten de hooligans onder de christenen. Het doelwit was geen bushokje, maar de seksuele identiteit. Ze hebben het hele land getoond hoe verderfelijk het fanatiek aanhangen van een geloofsleer kan zijn.

Een slecht visitekaartje voor de religie. Ik had nog een greintje God in m’n donder. Maar na de Nashville-verklaring kreeg ik sterk de behoefte om mij voorgoed onder de atheïsten te scharen. Klaar met alles waar kerk aan kleeft.

  1. Met de luie bips in de zon van Zuid-Europa
    PREMIUM
    column

    Met de luie bips in de zon van Zuid-Europa

    De Nederlander en de Vluchteling hebben in ieder geval in de zomer een gemeenschappelijk streven: Zo snel mogelijk met de luie bips in de zon van Zuid-Europa liggen. Wij Nederlanders hebben het daarbij iets comfortabeler. Daar zijn we nu eenmaal Nederlanders voor. Wij gaan pas in een gammel bootje zitten als we onze super-de-luxe caravan naast die van onze buurman op de camping hebben geparkeerd. De Vluchteling moet maar zien waar hij terecht komt.

Opinie