Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman © Marco de Zwart

Kees van der Staaij en consorten zijn hooligans onder de christenen

COLUMNHet zijn altijd de relschoppers die het verpesten voor degenen die het goed bedoelen. Wat dat betreft zijn Kees van der Staaij en consorten de hooligans onder de christenen. Het doelwit was geen bushokje, maar de seksuele identiteit. Ze hebben het hele land getoond hoe verderfelijk het fanatiek aanhangen van een geloofsleer kan zijn.

Een slecht visitekaartje voor de religie. Ik had nog een greintje God in m’n donder. Maar na de Nashville-verklaring kreeg ik sterk de behoefte om mij voorgoed onder de atheïsten te scharen. Klaar met alles waar kerk aan kleeft.

  1. ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’
    PREMIUM
    Column

    ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’

    Het overkwam me deze week nog eens na een overigens prettig gesprek over een niet nader te noemen onderwerp (‘Feind hört mit’) in de kamer van een wethouder te Oldenzaal. Eén van de gesprekspartners vroeg in al zijn onschuld of het misschien mogelijk was dat de verslaggever zijn artikel voor publicatie nog even wilde opsturen. Zodat hij kon controleren op eventuele fouten en verkeerde interpretaties. Een verzoek dat ik beleefd, maar zeer beslist naast me neer heb gelegd.

Opinie