Volledig scherm
PREMIUM
Journalisten Kelly Adams en Hans Brok gaan in debat. © Carlo ter Ellen

Kerstboom en klimaat, gaat dat wel samen?

het debatHoogste tijd om een kerstboom aan te schaffen. Of niet, want gaat het wel samen, de zorg voor het klimaat en zo’n bij de stam afgezaagde kerstboom in de woonkamer? Kelly Adams vindt dat geen probleem, al heeft ze uit praktische overwegingen een kunstboom. Van Hans Brok mag het ook, mits de eigenaar zijn boom na kerst begraaft in eigen tuin.

Kelly Adams: Wanneer barst de kerstboomdiscussie los?

Komend weekend halen we massaal de kerstboom in huis. Maar zo’n boom omhakken, optuigen en na drie weken verbranden, is dat wel zo’n goed idee nu iedereen het heeft over klimaat, natuur en stikstof? En een kunstboom van plastic, mag dat wel? Wanneer barst de kerstboomdiscussie los?

  1. ‘Hoofd organisatie’ ligt me niet lekker
    PREMIUM
    COLUMN

    ‘Hoofd organisa­tie’ ligt me niet lekker

    Toen ik 19 was en woonachtig te Nijmegen, gaf ik een feest in het studentenhuis van een ander. Op zich is dat niet vreemd. Als je eigen huis, wegens ruimtegebrek, niet feestbestendig is, kan je beter elders de slingers ophangen. Alleen had ik het niet aangekondigd. Ik wist niet dat dat moest. Ik was een oonzeldöpke. Ik wist niet dat je moest zeggen: ‘Trouwens, ik heb vanavond vijftien mensen uitgenodigd in jouw huis.’ Laat staan dat ik moest vragen: ‘Mag ik een feestje geven bij jou?’ Ik was van de extreem-socialistische stempel: jouw huis is mijn huis, mijn feest is jouw feest.