Martha Riemsma, hoofdredacteur Twentsche Courant Tubantia
Volledig scherm
PREMIUM
Martha Riemsma, hoofdredacteur Twentsche Courant Tubantia © Carlo ter Ellen

Kloof tussen Randstad en provincie: sentiment, feiten of een kwestie van perspectief?

columnDe discussie over de kloof tussen de Randstad en de provincie laaide de afgelopen week in de media weer flink op naar aanleiding van het tv-programma ‘Eus in Medialand’.

Columnist Özcan Akyol trok voor zijn nieuwe drieluik Nederland in om te onderzoeken of de landelijke media te veel vanuit een Randstad-perspectief denken en werken. Hij stelt zich de open vraag of mensen aan de randen van het land zich als gevolg daarvan wel herkennen in discussies en onderwerpkeuzes van grote landelijke kranten en talkshows. In de eerste aflevering ging Eus in gesprek met mensen in Zeeland, Friesland en Overijssel. Hij ging bovendien met een verslaggever van deze krant op pad om de rol van de regionale media te duiden.

  1. Trotse ijsvogel houdt vanuit zijn residentie toezicht op Almelose havenkom
    PREMIUM
    Column

    Trotse ijsvogel houdt vanuit zijn residentie toezicht op Almelose havenkom

    Statig, streng, trots en prettig arrogant. Brutale, eigenwijze kop. Heerlijk hooghartig. Letterlijk zelfs. Nadrukkelijk aanwezig. Niemand kan om hem heen. Dwingt respect af. Die zelfverzekerde houding, die dwingende blik. Wie doet me wat? Hij heeft binnen enkele dagen de harten van de Almeloërs gestolen. Sterker: is nu al het populairste selfie-object van de stad. Alsof iedereen hem al jaren kent. En als vanzelfsprekend van hem houdt. En hij staat er pas sinds dinsdag. Veilig en hoog op een betonnen zuil.