Volledig scherm
PREMIUM
Martha Riemsma, hoofdredacteur Twentsche Courant Tubantia © Carlo ter Ellen

Kloof tussen Randstad en provincie: sentiment, feiten of een kwestie van perspectief?

columnDe discussie over de kloof tussen de Randstad en de provincie laaide de afgelopen week in de media weer flink op naar aanleiding van het tv-programma ‘Eus in Medialand’.

Columnist Özcan Akyol trok voor zijn nieuwe drieluik Nederland in om te onderzoeken of de landelijke media te veel vanuit een Randstad-perspectief denken en werken. Hij stelt zich de open vraag of mensen aan de randen van het land zich als gevolg daarvan wel herkennen in discussies en onderwerpkeuzes van grote landelijke kranten en talkshows. In de eerste aflevering ging Eus in gesprek met mensen in Zeeland, Friesland en Overijssel. Hij ging bovendien met een verslaggever van deze krant op pad om de rol van de regionale media te duiden.

  1. Grenspost
    PREMIUM
    COLUMN

    Grenspost

    Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.