Volledig scherm
PREMIUM
André Manuel © Koen Verheijden

Laatste trein om half twaalf? Dan begint het in Enschede pas!

columnGrote onrust in Enschede. Daar gaat de laatste trein al om half twaalf het station uit. Half twaalf! Dan moet in Enschede alles nog beginnen. Zo weet ik uit ervaring dat de meeste voorstellingen in het Wilmink Theater weliswaar om acht uur aanvang hebben, maar dat het pas echt leuk wordt om half twaalf, wanneer de artiest zich fris gewassen tussen zijn laaiend enthousiaste fans begeeft. 

En zeker in Enschede staat de foyer dan vol met gewillige fans van het vrouwelijk geslacht, zodat we hier kunnen constateren dat ook Meneertje Manuel met recht kan worden gezien als het zoveelste slachtoffer van de mensonterende dienstregeling die de NS en Keolis er op na houden.

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie