Volledig scherm
PREMIUM
Dick Janssen (l) en Hans Brok gaan in debat. © Carlo ter Ellen

Mag gemeente om rijksgeld bedelen?

Het DebatDe rijksbegroting ziet er goed uit. Maar hoe staat het met de gemeenten? Mogen zij extra geld vragen, bijvoorbeeld om de jeugdzorg op orde te krijgen? Dick Janssen vindt van wel: "Er is bijna geen gemeente die de begroting fatsoenlijk rond krijgt. Hans Brok valt hem bij: "Zorg voor de zwakkeren hoort er bij."

HANS BROK: Fatsoen

Toen ik afstudeerde in dit mooie vak, zei een van de docenten op de laatste dag, 'Jij gaat zeker politiek doen'. Ik keek hem aan en zei: 'Politiek? Nee, dat is me veel te menselijk'. Vervolgens heb ik vele jaren over kunst geschreven.

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.