Fardau Wagenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Fardau Wagenaar. © RIKKERT HARINK

‘Mannen die denken dat ze ongewenst aan de borsten van vrouwen mogen zitten: nee!’

Volgens FardauTrek palen van twaalf centimeter aan en een minirok en je weet als vrouw: ik krijg aandacht. Tuit je lippen, draai aan je haar, luister lieflijk naar zijn verhalen, heb grote borsten en genoeg mannen zullen kijken. Maar betekent dat ook dat je iets uitlokt en er zelf om vraagt? Nee, natuurlijk niet.

Het is al even geleden, maar het verhaal van vlogster Dee blijft me bij. Het meisje werd midden op straat lastiggevallen door een jongen die ze niet kende. Hij trok haar broek omlaag en kneep in haar billen. Gewoon, omdat het kon. Ze was van slag, verdrietig, vernederd en emotioneel. Ze kreeg bijval, maar werd ook bekritiseerd. Door veel andere vrouwen nota bene. De vlogster vroeg er toch zelf om, is aandachtsgeil en staat vaak halfnaakt op Instagram. Logisch dus dat die gast dat doet. Serieus?

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.