Kelly Adams en Hans Brok gaan in debat
Volledig scherm
PREMIUM
Kelly Adams en Hans Brok gaan in debat © Carlo ter Ellen

Mark Rutte langs de meetlat

Het DebatHij begint volgende maand aan zijn tiende jaar als minister-president. Toch voert Mark Rutte, blijkens recent onderzoek, nog steeds het lijstje aan van prominente politici die de kiezers het liefst zien als premier. Maar welk cijfer verdient onze goedlachse regeringsleider? Kelly Adams en Hans Brok houden een bordje omhoog.

HANS BROK: Zesje

Mark Rutte, het zal best een leuke gast zijn op de barbecue van Unilever, en persoonlijk heb ik niks op de man tegen, maar hoog scoren doet 'ie niet in mijn barometer. Daarvoor is er onder zijn leiding de afgelopen jaren te veel naar de gallemiezen gegaan. Daarvoor is er te veel bezuinigd, daarvoor merkt het gewone volk nu te weinig van de aantrekkende economie. Hij zei niet zolang geleden nog dat de winsten bij de multinationals tegen de plinten op klotsen. Fijn voor die multi's, maar in de zorg, bij de zzp'ers, bij de basisvoorzieningen in gemeenten, is het bezuinigen en centen schrapen als op elke andere dag de afgelopen jaren. Niet goed.

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.