Kelly Adams en Hans Brok gaan in debat
Volledig scherm
PREMIUM
Kelly Adams en Hans Brok gaan in debat © Carlo ter Ellen

Mark Rutte langs de meetlat

Het DebatHij begint volgende maand aan zijn tiende jaar als minister-president. Toch voert Mark Rutte, blijkens recent onderzoek, nog steeds het lijstje aan van prominente politici die de kiezers het liefst zien als premier. Maar welk cijfer verdient onze goedlachse regeringsleider? Kelly Adams en Hans Brok houden een bordje omhoog.

 1. Blijven vrijheidslievende viruswaanzinnigen ook bij een tweede coronagolf kringdansen?
  PREMIUM
  COLUMN

  Blijven vrijheids­lie­ven­de viruswaan­zin­ni­gen ook bij een tweede coronagolf kringdan­sen?

  Als we onverhoopt overspoeld raken door een tweede virusgolf en de ic’s volstromen met mensen in ademnood, zouden de vrijheidslievende viruswaanzinnigen dan het lef hebben om vreugdevolle kringdansen te houden op het parkeerplein van het Bernhoven Ziekenhuis te Uden? Dat vroeg ik me af. In het openbaar knuffelend rebelleren tegen de 1,5 metersamenleving kan bij de gratie van dalende besmettingscijfers. Anders ben je een hork in dromenland.
 2. Gelukkig kwam het allemaal goed en mogen de omstreden bloembakken in Enschede blijven
  PREMIUM
  COLUMN

  Gelukkig kwam het allemaal goed en mogen de omstreden bloembak­ken in Enschede blijven

  Of het ligt aan de corona madness of aan de hittegolf weet ik niet. Maar feit is dat deze week herhaaldelijk de vlam in de pan sloeg. Heel het land was in rep en roer vanwege de sluiting van een kleine Twentse supermarkt. Niet omdat de ondernemer de coronaregels aan zijn laars lapte en klanten dus feitelijk onveilig winkelden. Maar omdat het bevoegd gezag ingreep en de winkel sloot.