Volledig scherm
PREMIUM
Kelly Adams en Hans Brok gaan in debat © Carlo ter Ellen

Mark Rutte langs de meetlat

Het DebatHij begint volgende maand aan zijn tiende jaar als minister-president. Toch voert Mark Rutte, blijkens recent onderzoek, nog steeds het lijstje aan van prominente politici die de kiezers het liefst zien als premier. Maar welk cijfer verdient onze goedlachse regeringsleider? Kelly Adams en Hans Brok houden een bordje omhoog.

HANS BROK: Zesje

Mark Rutte, het zal best een leuke gast zijn op de barbecue van Unilever, en persoonlijk heb ik niks op de man tegen, maar hoog scoren doet 'ie niet in mijn barometer. Daarvoor is er onder zijn leiding de afgelopen jaren te veel naar de gallemiezen gegaan. Daarvoor is er te veel bezuinigd, daarvoor merkt het gewone volk nu te weinig van de aantrekkende economie. Hij zei niet zolang geleden nog dat de winsten bij de multinationals tegen de plinten op klotsen. Fijn voor die multi's, maar in de zorg, bij de zzp'ers, bij de basisvoorzieningen in gemeenten, is het bezuinigen en centen schrapen als op elke andere dag de afgelopen jaren. Niet goed.

  1. Grenspost
    PREMIUM
    COLUMN

    Grenspost

    Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.