Volledig scherm
PREMIUM
Leon ten Voorde. © Marco de Swart

Messi op de zondag brengt het tienergeluk van Bruins terug

De BankzitterEr komt een dag dat het circus verder trekt zonder z'n grootste artiest. Dan rest ons nog slechts het liefdesverdriet. De traan, de glimlach, de herinnering samengebald in het woordje heimwee. Of we nou willen of niet, we moeten verder. 

Zo gebeurde het na Pelé, na Cruijff en na Maradona. Onze liefde veranderde nooit. Maar toch vrees ik de dag dat Messi gaat zeggen: 'beste mensen, 't is mooi geweest, ik stop ermee. Ik ga wat anders doen'. Meer hoeft hij trouwens ook niet te melden. Messi is nou eenmaal geen spreker, die zich snel vastdribbelt in een labyrint aan volzinnen. Nog één hallucinerende actie, nog één schets van kleuren in het strafschopgebied en een laatste, simpele groet. Zo stel ik het me voor, als hij de deur achter zich dicht trekt.

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.