Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman © Carlo ter Ellen DTCT

Met zijn allen d’ran tegen de stikstof

COLUMNBoer zoekt begrip. Ze voelen zich uitgestoten door de politiek. Speelbal van de steeds veranderende regels. Daarom gaan ze aanstaande dinsdag massaal met tractoren naar Den Haag. Neem de trein, dacht ik nog. Dat scheelt een boel stikstof, CO2 en andere ellende. 

Maar goed, ik snap ook dat bulderen met je Fendt 800 Vario meer indruk achterlaat dan wapperen met je NS-dagkaartje van de Kruidvat. Al vind ik een boze boer met riek op perron Almelo ook behoorlijk angstaanjagend. Elfhonderd boeren, ‘cultuurclashend’ en klossend op hun klompen door de coupé’s.

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.