Martha Riemsma
Volledig scherm
PREMIUM
Martha Riemsma © Rikkert Harink

‘Nee, we gaan niet in coma’, een aangrijpende brief van de burgemeester

geachte lezerDe van corona herstellende burgemeester van Enschede Onno van Veldhuizen schreef een aangrijpende brief aan zijn stadgenoten. Moedig en kwetsbaar.

 1. De aarde roept: mensheid mijn koek is op
  PREMIUM
  column

  De aarde roept: mensheid mijn koek is op

  Iemand moet het ons vertellen. Iemand. Dat we leven in de laatste naweeën van oneindige welvaart. Dat ons paradijs van materiële overvloed binnenkort z’n deuren zal moeten dichten. Wegens omstandigheden gesloten. Natuurlijk zal er gesputterd worden. Je raakt gewend aan elke winter een kast vol nieuwe kleding made in Bangladesh. Aan een huis dat tot de nok toe verwarmd is door de thermostaat voltijds op 20 graden. Aan Spaanse aardbeien eten in de winter. Aan goedkope turnpakjes bestellen uit China met slechts één druk op de knop.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?