Pieter de Wit
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter de Wit © Emiel Muijderman

Niets loos op gasmarkt, nog niet

OPINIEPANELPolitici die beloven dat de wereld snel zonder fossiele energie kan, zien harde feiten over het hoofd, betoogt Pieter de Wit, oud-journalist en -communicatiemedewerker van Shell. Een zo’n feit: met alleen zon- en windenergie komen we er niet.

 1. Dat moet een kaskraker worden: een film over dossier De Rozenhof met Joan Collins in de rol van Yvonne Verdonkschot
  PREMIUM
  COLUMN

  Dat moet een kaskraker worden: een film over dossier De Rozenhof met Joan Collins in de rol van Yvonne Verdonk­schot

  Elke keer als je denkt dat het niet veel gekker kan, wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het dossier De Rozenhof. Een krankzinnig dossier dat zich onderhand leent voor een verfilming door een grote Hollywood-studio. Wie de hoofdrol krijgt en in de huid mag kruipen van Yvonne Verdonkschot, daar ben ik nog niet helemaal uit. Misschien is deze rol geknipt voor Sharon Stone, die in ‘Basic Instinct’ zo’n heerlijk, onbetrouwbare femme fatale neerzette?
  Losser, Denekamp, Oldenzaal
 2. Met een voetbalsjaal om de stad in: kan dat wel als hoofdredacteur?
  PREMIUM
  OP DE REDACTIE

  Met een voetbals­jaal om de stad in: kan dat wel als hoofdredac­teur?

  „Zozo, een Heracles-sjaal om de nek. Kan dat wel als hoofdredacteur?” Een vriend van mij appte me deze vraag toen hij het artikel op tubantia.nl las over het gratis uitdelen van de kampioenskrant in Almelo afgelopen maandag. Mag je als Twents nieuwsmedium trots zijn op regionaal succes of moet je altijd journalistiek neutraal op afstand blijven?
  Eibergen, Oldenzaal, Hengelo, Rijssen, Enschede, Almelo