Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman. © Carlo ter Ellen DTCT

‘Oale rotrups! Ik zal oe krieg'n’

Column‘Kijk, ik ben nu ook slachtoffer van de eikenprocessierups’, zei ik tegen mijn vriend en toonde hem de onderkant van mijn arm. Met gepaste trots. Alsof ik er bij hoorde, onderdeel was van een heuse hype. ‘Joh, dat zijn gewoon muggenbulten’, zei hij, ‘of warmtepukkels’.

Even dacht ik jaloezie in zijn stem te ontwaren. In ieder geval was zijn magere reactie een volledige miskenning van mijn hippe leed. Ik moest verdere bewijsvoering aandragen, tilde mijn rokje op en toonde hem de binnenkant van mijn dijen. Daar lag een indrukwekkend rood heuvellandschap van huid. Het was zeker geen erotisch plaatje. Maar na twee jaar verkering kan dat. Dan staat het het in beperkte mate tentoonstellen van puist, snorhaar of aambei de liefde niet meer in de weg.

  1. Als het aan mij ligt schaffen we per direct al het religieuze onderwijs af
    PREMIUM
    Column

    Als het aan mij ligt schaffen we per direct al het religieuze onderwijs af

    Opnieuw staat een flink deel van wakker Nederland op de achterste benen. Het is ze namelijk ter ore gekomen dat salafistisch onderwijs op salafistische onderwijsinstellingen ondanks eerdere salafistische beloftes in de praktijk toch neerkomt op kinderen die salafistisch onderwijs volgen. En dat is dan weer de schuld van links. Ik zou in deze gaarne een gepensioneerde Twentse porno-acteur willen citeren: ‘Doar löp oe de zak toch van leug….’