Verslaggevers delen herinneringen over bijzondere plekken in de regio. Vandaag Pim Lindeman over de oprit waar de vakantie begint.
Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggevers delen herinneringen over bijzondere plekken in de regio. Vandaag Pim Lindeman over de oprit waar de vakantie begint. © Pim Lindeman

Ode aan de oprit

Die mooie zomerAls ik deze week bij Hengelo de A1 op draai, realiseer ik me dat ik het deze zomer moet missen: de autorit naar een verre vakantiebestemming. Een teleurstelling. Want het klinkt misschien gek, maar ik kan me enorm verheugen op zo'n heenreis. En deze plek is daarin belangrijk, want hier begint voor mij jaarlijks de vakantie.

  1. Gekrenkte zieltjes
    PREMIUM
    COLUMN

    Gekrenkte zieltjes

    DE LUTTE - Regelmatig fiets ik over Vliegbasis Twenthe. En daar staan ze, de witte jongens die me brachten naar de mooiste plekken op aarde. Urenlang kan ik erover vertellen, maar iets weerhoudt me. Want tjonge jonge, door de CO2-uitstoot van mijn vliegreizen gaat die aarde van ons nu wel naar de haaien. Hoe kon ik?! Wat ik vooral probeer te vermijden is mijn reis naar Lesbos, waar ik vluchtelingen aan land hielp. Want hallóóóóó linkse rakker, doe normaal!