Volledig scherm
PREMIUM
Theo Krabbe © Marco De Swart

Ook dieren zijn schepselen Gods

ColumnHebt u donderdag op Werelddierendag ook uw huisdieren of de dieren rond uw huis of op de boerderij even speciaal verwend? Hebben ze speciale lekkere hapjes of extra smakelijk voer gekregen? U hebt ze toch wel vaker een paar aaien over de bol gegeven? Jammer, hè, dat ze u geen aai over de bol geven. Nou ja, misschien wel en paar kopjes of knuffels.

Dat er wereldwijd aandacht was voor de dieren is meer dan terecht. De dieren hebben het dik verdiend. Ze komen nogal eens in de verdrukking, worden misbruikt, schaamteloos geëxploiteerd of zelfs met uitsterven bedreigd.

  1. ‘Hoofd organisatie’ ligt me niet lekker
    PREMIUM
    COLUMN

    ‘Hoofd organisa­tie’ ligt me niet lekker

    Toen ik 19 was en woonachtig te Nijmegen, gaf ik een feest in het studentenhuis van een ander. Op zich is dat niet vreemd. Als je eigen huis, wegens ruimtegebrek, niet feestbestendig is, kan je beter elders de slingers ophangen. Alleen had ik het niet aangekondigd. Ik wist niet dat dat moest. Ik was een oonzeldöpke. Ik wist niet dat je moest zeggen: ‘Trouwens, ik heb vanavond vijftien mensen uitgenodigd in jouw huis.’ Laat staan dat ik moest vragen: ‘Mag ik een feestje geven bij jou?’ Ik was van de extreem-socialistische stempel: jouw huis is mijn huis, mijn feest is jouw feest.