Martha Riemsma, hoofdredacteur Twentsche Courant Tubantia
Volledig scherm
PREMIUM
Martha Riemsma, hoofdredacteur Twentsche Courant Tubantia © Carlo ter Ellen

Op hoes op an veur kesmis

ColumnHet overviel me van de week een beetje; de hevige zin in gezelligheid. Met het gezin en warme chocomel bij de haard, naar opa en oma in Friesland en naar het café op kerstmiddag. In gedachten zag ik mezelf door de stad fietsen, huiverend, koud, de kraag hoog. Fiets op slot, snel naar binnen de warmte en gezelligheid in. Manlief komt er ook zo aan, fijn!

Een gulle lach van de barman, een fijn kerstnummer, precies goed, en in een oogopslag vijf bekende gezichten. Gezichten die je lang niet zag, maar graag ziet. Zin in warmte, gezelligheid en onbevangenheid. Lachen, praten, misschien zelfs dansen. Even geen zorgen over de dag van morgen. En dan lekker samen naar huis, een warm bed, wakker worden met een knuffel van de kinderen. Geen lentekriebels, maar winterzin. Bestaat dat?

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.