Volledig scherm
PREMIUM
Martha Riemsma, hoofdredacteur Twentsche Courant Tubantia © Carlo ter Ellen

Op hoes op an veur kesmis

ColumnHet overviel me van de week een beetje; de hevige zin in gezelligheid. Met het gezin en warme chocomel bij de haard, naar opa en oma in Friesland en naar het café op kerstmiddag. In gedachten zag ik mezelf door de stad fietsen, huiverend, koud, de kraag hoog. Fiets op slot, snel naar binnen de warmte en gezelligheid in. Manlief komt er ook zo aan, fijn!

Een gulle lach van de barman, een fijn kerstnummer, precies goed, en in een oogopslag vijf bekende gezichten. Gezichten die je lang niet zag, maar graag ziet. Zin in warmte, gezelligheid en onbevangenheid. Lachen, praten, misschien zelfs dansen. Even geen zorgen over de dag van morgen. En dan lekker samen naar huis, een warm bed, wakker worden met een knuffel van de kinderen. Geen lentekriebels, maar winterzin. Bestaat dat?

  1. In de liefde draait het om aandacht
    PREMIUM
    Column

    In de liefde draait het om aandacht

    Wat is de essentie van de liefde? Waar draait het in de liefde om? Die vragen hebben het voorstellingsvermogen, de fantasie en het intellect van dichters, denkers en schrijvers in alle tijden en culturen geprikkeld. Dient de liefde primair gebaseerd te zijn op de erotische aantrekkingskracht tussen twee mensen, op seksualiteit en intimiteit? Of gaat het om de communicatie en het wederzijdse respect? Om jezelf opofferen en jezelf wegcijferen voor de ander? Wanneer is de liefde blijvend en bestendig? Waarom is de liefde ook vaak zo vluchtig?

Opinie