Volledig scherm
PREMIUM
Martha Riemsma, hoofdredacteur Twentsche Courant Tubantia © Carlo ter Ellen

Opgeslokt door het ritme van alledag

Column„Mama, je vergeet echt álles!” Mijn oudste zoon zucht diep en kijkt me aan met een blik vol ergernis. Iets dat hem steeds beter afgaat sinds hij als puber door het leven gaat.

Nadat ik deze week al een bankpas kwijtraakte (gebeurt me nooit!), het gas in ons tenthuisje na het koken liet branden (was ik dat?) en zonder de zeer gewenste drinkyoghurt, koekjes, chips en andere essentiële boodschappen terugkwam van de campingwinkel (stom, niet aan gedacht), ben ik nu glad vergeten waar ik mijn fietssleutel gelaten heb. We zijn al aan de late kant voor het strandkamp, waar de jongens om tien uur verwacht worden.

  1. In de liefde draait het om aandacht
    PREMIUM
    Column

    In de liefde draait het om aandacht

    Wat is de essentie van de liefde? Waar draait het in de liefde om? Die vragen hebben het voorstellingsvermogen, de fantasie en het intellect van dichters, denkers en schrijvers in alle tijden en culturen geprikkeld. Dient de liefde primair gebaseerd te zijn op de erotische aantrekkingskracht tussen twee mensen, op seksualiteit en intimiteit? Of gaat het om de communicatie en het wederzijdse respect? Om jezelf opofferen en jezelf wegcijferen voor de ander? Wanneer is de liefde blijvend en bestendig? Waarom is de liefde ook vaak zo vluchtig?

Opinie