Volledig scherm
PREMIUM
Wilco Louwes en Dick Janssen © Lars Smook en Carlo ter Ellen

Paul de Leeuw, wie kijkt er nog?

Het DebatHet nieuwe tv-programma van Paul de Leeuw geeft te denken. Maakt hij nog het verschil nu hij niet meer wil provoceren, maar verbinden? Dick Janssen denkt van wel: “Oplawaaien krijgen we al genoeg uitgedeeld.” Wilco Louwes ziet het anders. ,,Juist in tijden van polarisatie moet je gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken.”

Dick Janssen: SENANG

Dat ik dit nog mag meemaken..., dacht ik afgelopen vrijdag na het lezen van het interview met Paul de Leeuw in deze krant. Het ging over zijn nieuwe zaterdagavondprogramma op RTL4. Dat uitgerekend hij zich nu opwerpt als de ‘Grote Verbinder’. Want jarenlang stond De Leeuw er toch bekend om hoe hij z’n gasten in de televisiestudio flink voor schut zette.

  1. Verlangen is vluchten uit het hier en nu
    PREMIUM
    Column

    Verlangen is vluchten uit het hier en nu

    Als er een overkomst is tussen Baudet en mij, is het het folkloristische verlangen naar een wereld die er niet is. Bij mij vertaalt zich dat naar een Twitterloos land waar mensen ’s avonds met trommel en gitaar Afrikaanse liederen zingen bij een vegetarisch kampvuur. Bij Baudet vertaalt zich dat naar een land met louter blanke werkende mannen en blanke, barende huisvrouwen zonder gekkigheid, doorgeslagen individualisme en abortus. Tja.

Opinie