Volledig scherm
Theo Hakkert. © Carlo ter Ellen DTCT

‘Plan voor wedstrijden op zondagavond werd nog sneller ingetrokken dan de Hijschkamer in Hengelo’

columnDe KNVB is vaak het mikpunt van kritiek en meestal is dat terecht. De ene rare beslissing volgt op de vorige vreemde. Inconsequente vaak. Dan wordt d(i)e ene club voorgetrokken en in andere situaties tellen omstandigheden van andere clubs totaal niet.

Met vanuit Twents perspectief natuurlijk de idiote beslissing dat FC Twente op de dag na de vuurwerkramp verplicht was aan te treden in De Kuip om tegen Feyenoord te spelen. Er werd op Roombeek nog gezocht naar slachtoffers. Voetbal was even niet de belangrijkste bijzaak des levens. Ongevoeliger gaat het domweg niet. ‘En een prettige wedstrijd!’

Vrijdag hield de KNVB heel voetbalminnend Nederland urenlang bezig. Het speelschema lekte uit en of het een proefballon was of niet, daar stond in dat er op zondag om 20.00 uur een wedstrijd zou zijn. Het land is al niet het grootste ter wereld - ahum - maar nu was het echt te klein.

De bond zou zich door Fox Sport laten piepelen. Hoe strookte dit met het idee om meer jeugd naar de stadions te krijgen? FC Utrecht zou maar drie keer in het hele seizoen thuis om 14.30 uur spelen, de favoriete tijd. En wat gebeurde? Het plan werd gewoon ingetrokken. Nog sneller dan in Hengelo de Hijschkamer en dat zegt wat. De KNVB die luisterde, dat was echt nieuw.

Overigens begrijp ik best dat Fox op zondag vier potjes wil uitzenden. Al hoeft zo’n eredivisiewedstrijd op zondagavond voor mij persoonlijk niet per se. Ik kijk dan toch naar Barcelona.

Uit de keuken: ‘Of Boer zoekt vrouw!’

O ja.