Quotes van de week

Opvallende uitspraken in De Twentsche Courant Tubantia van de afgelopen week.

'Je komt op een punt dat je lijf het gaat opgeven, terwijl je hoofd zegt: je moet door, door. Dan is het eigenlijk onverantwoord. En achteraf zit je nog met een deuk in je ego: had ik toch niet door gekund?'

Stijn Elferink, favoriet voor de eindzege van de survivalrun in Beltrum, nadat hij met onderkoelingsverschijnselen stopte.

'Als ik met hen in gesprek ben, dan hoor ik vaak dat de problemen van vandaag zwaarder wegen dan de zorgen voor morgen. Voor hen 'boomed' het niet, het 'gloomed'. Het is de uitdaging om het voor al deze mensen in de nabije toekomst beter te maken.'

Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, vraagt in zijn nieuwjaarstoespraak aandacht voor de mensen die niet profiteren van de positieve ontwikkelingen die zijn stad doormaakt.

'Natuurlijk kan Almelo wel zonder Gijs Stork. Maar ik ben nog niet aan het dementeren. Dus waarom zou ik stoppen? Het is gewoon nog te leuk om te doen.'

Gijs Stork (77), fractievoorzitter van de lokale politieke partij LAS in Almelo, wil ook na 35 jaar nog door als raadslid.

'Je kunt hier al student gewoon de kamer van een docent binnenlopen.'

Femke de Gooijer (foto), vijfdejaarsstudent werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente, naar aanleiding van de oproep van UT-topman Victor van der Chijs om de UT niet te veel te laten groeien.

'Je wordt teruggegeven aan de natuur. Eeuwige rust op een zelfgekozen plek.'

Leonie Zanderink, over het initiatief voor een natuurbegraafplaats aan de Dinkel in het Lutterzand, dat ze samen met haar man 'boer Frans' nam.

'Alleen staat een ondernemer zwak. Oplichters zijn vaak erg goed in hun vak'

Clemens Kienhorst, goudhandelaar, heeft zich met collega's verenigd in een WhattApp-groep om zich te wapenen tegen criminelen.

'Bezuinigen op ontwikkelingswerk? Belachelijk, deel je rijkdom!'

Jos de Blok, oprichter en hoogste baas van zorgorganisatie Buurtzorg, naar aanleiding van zijn interesse in politiek.

Volledig scherm
Femke de Gooijer © Annina Romita