Volledig scherm
PREMIUM
André Manuel © Koen Verheijden

Ramptoeristen

ColumnEr bestaan dus mensen die op de snelweg uit hun auto stappen om uitgebreid de reanimatie van een verkeersslachtoffer te filmen. En die dan ook nog eens pissig reageren als een agent ze vraagt of ze daar alsjeblieft mee op willen houden. Want ergens hebben die mensen het idee opgevat dat ze het volste recht bezitten om de ellende van een ander te filmen en dit dan vervolgens te delen via Facebook.

Je moet van al die ramptoeristen naam en adres noteren om later volslagen vreemden de kans te bieden een leuk filmpje te schieten als ze hun laatste adem uitblazen in hun sterfbed. Dat er tientallen mensen tegen het slaapkamerraam aan het bonken zijn, die op hoge toon eisen dat de gordijnen verder opengetrokken moeten worden omdat ze ook het volste recht hebben op zo'n schitterend filmpje.

 1. Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen
  PREMIUM
  COLUMN

  Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen

  Het idee van een Knarrenhof slaat aan in Noordoost-Twente. Oldenzaal is al een tijdje bezig met het realiseren van een woonhofje voor ouderen en in De Lutte hebben ze er ook wel oren naar. Een hofje waar senioren elkaar af en toe een handje helpen en samen leuke dingen kunnen doen. Maar je komt niet zomaar in zo’n hofje terecht. Nee, je moet wel eerst even in gesprek met Stichting Knarrenhof, om te kijken of je er wel past.
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

Opinie