Volledig scherm
PREMIUM
Martin Ruesink . © Frans Nikkels

Reanimeer, nu!

Ik kan me er nu al op verheugen: nog een paar maanden slapen en ik mag weer eens ons fraaie stadhuis aan het Burgemeester Jansenplein binnenstappen. Heel benieuwd of de grandeur van weleer herleeft na de forse renovatie. Mooi dat niet alleen het gebouw, maar zelfs het door architect Berghoef ontworpen meubilair in oude luister is hersteld.

Eén ding staat nu al vast: ik ga me straks vooral heel veilig voelen in het stadhuis. En dan heb ik het niet alleen over de terugkeer van de vertrouwde bodes. Ik zag deze week op Instagram een geruststellend bericht van burgemeester Sander Schelberg.

  1. Soms ben ik niet zo trots op de Boeskoolstad
    PREMIUM
    COLUMN

    Soms ben ik niet zo trots op de Boeskool­stad

    Mijn dochter is niet snel onder de indruk van iets wat in de krant staat. Ze is 15 jaar en dus liggen haar interesses elders. Bij haar iPhone bijvoorbeeld. Maar afgelopen week had ik Yfke’s aandacht ineens volledig te pakken. Sterker: haar stemming veranderde met 180 graden, van het ene op het andere moment. Ik las haar voor dat de Boeskoolstad met carnaval niet op haar en haar leeftijdsgenoten zit te wachten. En dat dat niet alleen nu het geval is, maar ook de komende jaren.