Volledig scherm
PREMIUM
Martha Riemsma © Carlo ter Ellen

Saamhorigheid in Twente, in voor- en tegenspoed

ColumnDe verslaggeefster van Radio 1 vraagt het met lichte verwondering in haar stem. „Is dit nou leedvermaak, of is het gezamenlijke rouwverwerking die jullie daar meemaken in Twente?” In de week voorafgaand aan de start van het nieuwe seizoen van FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie, is De Grote FC Twente Degradatie Show twee avonden uitverkocht.

„Leedvermaak? Nee, het is een grote ode aan de normale supporter”, antwoordt cabaretier Thijs Kemperink. „En waarom zouden we ons door de rest van Nederland uit laten lachen als we dat ook heel goed zelf kunnen?”

 1. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.
 2. Als wij Almeloërs er een selfie mee willen maken, is het goed
  PREMIUM
  COLUMN

  Als wij Almeloërs er een selfie mee willen maken, is het goed

  Het meest indrukwekkende kunstwerk dat ik in New York heb gezien, is het grote vierkante National September 11 Memorial om de ellende van 9/11 te herdenken. In Rio hoop ik nog ooit het gigantische Christus de Verlosser beeld in het echt te mogen zien. Dichterbij huis kennen we in ons land De Dam, waar dagelijks drommen toeristen samenklonteren voor selfies. Hipper zijn de letters ‘I Amsterdam’, die overigens onlangs in opspraak kwamen omdat een gemeenteraadslid in onze hoofdstad vond dat dit symbool voor massatoerisme verwijderd moest worden.

Opinie