Volledig scherm
PREMIUM
Martha Riemsma © Carlo ter Ellen

Saamhorigheid in Twente, in voor- en tegenspoed

ColumnDe verslaggeefster van Radio 1 vraagt het met lichte verwondering in haar stem. „Is dit nou leedvermaak, of is het gezamenlijke rouwverwerking die jullie daar meemaken in Twente?” In de week voorafgaand aan de start van het nieuwe seizoen van FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie, is De Grote FC Twente Degradatie Show twee avonden uitverkocht.

„Leedvermaak? Nee, het is een grote ode aan de normale supporter”, antwoordt cabaretier Thijs Kemperink. „En waarom zouden we ons door de rest van Nederland uit laten lachen als we dat ook heel goed zelf kunnen?”

  1. Voor de ontmoeting met God of de Eeuwige is rust en innerlijke stilte onmisbaar
    PREMIUM
    column

    Voor de ontmoeting met God of de Eeuwige is rust en innerlijke stilte onmisbaar

    We leven in een luidruchtige samenleving vol lawaai en drukte. Auto’s van jongeren zijn soms net rijdende discotheken geworden. De stampende beats uit de luidsprekers zijn goed hoorbaar. Te pas en te onpas rinkelen luid de ringtones van de smartphone. Op straat lopen mensen hardop pratend te bellen. Wie met een instelling of organisatie belt en dan in de wachtstand gezet wordt, moet soms de meest verschrikkelijke muziek aanhoren. Weten we eigenlijk nog wel wat stilte is? Stilte, is dat zwijgen? Afwezigheid van geluid? Kunnen we stilte eigenlijk nog wel verdragen? Wat roept de stilte bij ons op?

Opinie