Volledig scherm
PREMIUM
Rob Wissink (links) en Teun Staal © Carlo ter Ellen

Saxion beschuldigd van censuur: overtrokken of ongelukkig?

OpinieHogeschool Saxion kreeg kritiek, omdat ze niet wilde meewerken aan een documentaire over de genocide op het Aramese volk in 1915. 'Zwaar overtrokken', noemt Rob Wissink de aantijging van censuur. Ook Teun Staal vindt de reacties overdreven, maar hij meent dat Saxion ongelukkig opereerde.

ROB WISSINK: OVERTROKKEN

Volledig scherm
Rob Wissink © Carlo ter Ellen DTCT

Is het niet plaatsen van een artikel over student/documentairemaker Shayo Numansen in het online hogeschoolmagazine Sax censuur? Ik vind dat zwaar overtrokken. Bij censuur denk ik aan het willens en wetens monddood maken van schrijvers en sprekers van het vrije woord. Veelal door machthebbers en invloedrijke instanties, om de publieke opinie te beïnvloeden.

Deze week kopte deze krant: 'Saxion maakt zich schuldig aan censuur'. Let wel: tussen aanhalingstekens, want het is de mening van Shayo Numansen. Zij is van Aramese en Chaldese komaf en vindt dat Sax het artikel over haar gevaarlijke reis naar Zuidoost-Turkije had moeten plaatsen en dat het bestuur van Saxion, door haar niet te steunen, direct is bezweken voor vermeende Turkse druk.

  1. Kunstgras is voor de elite, het echte gras is voor de arbeiders
    PREMIUM

    Kunstgras is voor de elite, het echte gras is voor de arbeiders

    Heracles wil geen afstand doen van zijn kunstgrasveld. Er is met Heracles gepraat. Dat het niet eerlijk is. Dat alleen mensen met een hele specifieke allergie baat hebben bij een kunstgrasveld. Het heeft niet mogen baten. Heracles wil geen afstand doen van zijn kunstgrasveld. Ik vind kunstgras de meest verschrikkelijke uitvinding sinds de roze voetbalschoenen. Alleen mensen die aan hockey doen, mogen op een kunstgrasveld spelen. Kunstgras is voor de elite. Het echte grasveld is er voor de arbeiders.

Opinie