Volledig scherm
PREMIUM
André Manuel © Koen Verheijden

Sommige dingen moet je gewoon voor jezelf houden

ColumnHet is, zoals we dat in Twente zo bijzonder nuchter kunnen omschrijven 'Gin weer veur nun blank'n.' Horrorverhalen over eenden die vastgeplakt aan het asfalt worden geholpen door de plaatselijke Chinees. Een ongekende droogte die van heel onze provincie een filiaal van de Oostvaardersplassen maakt.

En als je dan ook nog leest dat we onze ambtenaren eerder naar huis sturen omdat ze allemaal griepverschijnselen vertonen in hun klimaatgecontroleerde kantoortjes, dan weet je: het is warm in ons land.

  1. In de liefde draait het om aandacht
    PREMIUM
    Column

    In de liefde draait het om aandacht

    Wat is de essentie van de liefde? Waar draait het in de liefde om? Die vragen hebben het voorstellingsvermogen, de fantasie en het intellect van dichters, denkers en schrijvers in alle tijden en culturen geprikkeld. Dient de liefde primair gebaseerd te zijn op de erotische aantrekkingskracht tussen twee mensen, op seksualiteit en intimiteit? Of gaat het om de communicatie en het wederzijdse respect? Om jezelf opofferen en jezelf wegcijferen voor de ander? Wanneer is de liefde blijvend en bestendig? Waarom is de liefde ook vaak zo vluchtig?

Opinie