Volledig scherm
PREMIUM
© RIKKERT HARINK

Sorry mannen, jullie moeten nog even wachten op rokjesdag

Volgens FardauJongens, wat was het afgelopen weekeinde mooi weer, hè? Ook zo genoten van die eerste zonnestralen? Net als mijn halve tijdlijn Instagram-proof op pad geweest? #spring #love #holterberg #nature. Het was volgens sommige media zelfs alweer ouderwets rokjesdag. We moeten naar buiten, het terras op. Geniet, geniet, geniet!

Ik geef het toe: ik ben overgevoelig voor de onlineberichten over het weer. De zon schijnt, dus naar buiten, en snel. Ik wandelde zaterdagochtend, zoals elke dag, een heel stuk met de hond, maar dat was bij deze temperaturen lang niet genoeg - het was tenslotte lente. Als een junkie moest en zou ik de stralen stevig omarmen, net als de rest van Nederland.

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie