Volledig scherm
PREMIUM
Studenten genieten van het lekkere weer. © bert beelen

Student, begin eerder met werken!

opinieENSCHEDE - Geen ouder die het niet doet. In een goedmoedige bui je kind toeroepen dat het vooral moet genieten van z’n studententijd. Want je bent maar een keer jong en werken kun je nog lang genoeg. Fout, helemaal fout!

Even ontstond er een rimpeling in de vijver. „Dat is collectieve ouderenmishandeling”, zei de Enschedese huisarts Bettina van Steenis in januari in deze krant over het verhogen van de pensioenleeftijd naar 68 jaar. Volstrekte waanzin volgens de huisarts, die erop wees dat langer doorwerken voor menigeen geen kwestie meer is van niet willen, maar van niet kunnen. Ze verwees de stelling dat we met z’n allen steeds fitter oud worden naar het rijk der fabelen. „Je kunt een nog zo gezonde leefstijl hebben, onze biologie kunnen we niet veranderen. Na je 50ste worden lichamelijke en geestelijke reserves voor herstel minder.”

  1. ‘Er zijn dertigers die uitgeblust zijn en zestigers die fris en fruitig rondhuppelen’
    PREMIUM
    Volgens Fardau

    ‘Er zijn dertigers die uitgeblust zijn en zestigers die fris en fruitig rondhuppe­len’

    Werknemers nemen graag jonge mensen in dienst, die zijn nog zo fijn fris en kun je nog lekker kneden (wat een vies woord eigenlijk). De 50-plussers komen niet aan de bak, omdat ze te duur zijn, vaak ziek zouden zijn, minder snel en ongemotiveerd, las ik in Tubantia. Ik schrok van het rijtje vooroordelen. Is het misschien een idee om mensen wat minder over een kam te scheren?

Opinie