Volledig scherm
PREMIUM
Studenten genieten van het lekkere weer. © bert beelen

Student, begin eerder met werken!

opinieENSCHEDE - Geen ouder die het niet doet. In een goedmoedige bui je kind toeroepen dat het vooral moet genieten van z’n studententijd. Want je bent maar een keer jong en werken kun je nog lang genoeg. Fout, helemaal fout!

Even ontstond er een rimpeling in de vijver. „Dat is collectieve ouderenmishandeling”, zei de Enschedese huisarts Bettina van Steenis in januari in deze krant over het verhogen van de pensioenleeftijd naar 68 jaar. Volstrekte waanzin volgens de huisarts, die erop wees dat langer doorwerken voor menigeen geen kwestie meer is van niet willen, maar van niet kunnen. Ze verwees de stelling dat we met z’n allen steeds fitter oud worden naar het rijk der fabelen. „Je kunt een nog zo gezonde leefstijl hebben, onze biologie kunnen we niet veranderen. Na je 50ste worden lichamelijke en geestelijke reserves voor herstel minder.”

  1. Kunstgras is voor de elite, het echte gras is voor de arbeiders
    PREMIUM

    Kunstgras is voor de elite, het echte gras is voor de arbeiders

    Heracles wil geen afstand doen van zijn kunstgrasveld. Er is met Heracles gepraat. Dat het niet eerlijk is. Dat alleen mensen met een hele specifieke allergie baat hebben bij een kunstgrasveld. Het heeft niet mogen baten. Heracles wil geen afstand doen van zijn kunstgrasveld. Ik vind kunstgras de meest verschrikkelijke uitvinding sinds de roze voetbalschoenen. Alleen mensen die aan hockey doen, mogen op een kunstgrasveld spelen. Kunstgras is voor de elite. Het echte grasveld is er voor de arbeiders.

Opinie