Volledig scherm
PREMIUM
Studenten genieten van het lekkere weer. © bert beelen

Student, begin eerder met werken!

opinieENSCHEDE - Geen ouder die het niet doet. In een goedmoedige bui je kind toeroepen dat het vooral moet genieten van z’n studententijd. Want je bent maar een keer jong en werken kun je nog lang genoeg. Fout, helemaal fout!

Even ontstond er een rimpeling in de vijver. „Dat is collectieve ouderenmishandeling”, zei de Enschedese huisarts Bettina van Steenis in januari in deze krant over het verhogen van de pensioenleeftijd naar 68 jaar. Volstrekte waanzin volgens de huisarts, die erop wees dat langer doorwerken voor menigeen geen kwestie meer is van niet willen, maar van niet kunnen. Ze verwees de stelling dat we met z’n allen steeds fitter oud worden naar het rijk der fabelen. „Je kunt een nog zo gezonde leefstijl hebben, onze biologie kunnen we niet veranderen. Na je 50ste worden lichamelijke en geestelijke reserves voor herstel minder.”

  1. Krabbe: Kerksluiting is geen ramp
    PREMIUM
    kaf en koren

    Krabbe: Kerkslui­ting is geen ramp

    De sluiting van kerkgebouwen begint in de Rooms-Katholieke Kerk dramatische vormen aan te nemen. De cijfers spreken voor zich. Zijn er op dit moment in het aartsbisdom Utrecht nog 280 kerken open, over tien jaar zijn er naar verwachting nog tien tot vijftien kerken over, waarvan een handjevol in Twente en de Achterhoek. Dat vertelde kardinaal Wim Eijk, aartsbisschop van Utrecht, vorige week zaterdag in een interview met deze krant. Opzienbarend was dat niet. Eijk vertelde eigenlijk ook niets nieuws. Al op 25 oktober 2013 schreef de kardinaal daarover een brief aan de katholieken in het aartsbisdom, die ging over het geloof in tijden van kerksluiting. Bij parochianen roept het sluiten van een kerkgebouw veel emoties op. Het is het gebouw, waarin ze ter kerke zijn gegaan, een huwelijk hebben gesloten, hun kinderen hebben laten dopen en hun overledenen de laatste eer hebben bewezen. Of kerksluiting zonder meer een ramp is? Nee. Waarom eigenlijk?

Opinie