André Manuel
Volledig scherm
PREMIUM
André Manuel © Koen Verheijden

Taser voor agenten? Geweld los je niet op met geweld

ColumnMinister Grapperhaus wil onze politieagenten gaan uitrusten met tasers. Nee. Geen tasers. Maar tasers. Raar woord. Tasers. Lijkt me ook lastig om dat thuis uit te leggen. ‘Hoe was je dag, schat?’ ‘Och, dat ging wel. Lekker getaserd.’ Ik kan me goed voorstellen dat je dan als thuiswerkende echtgenote enige vorm van wantrouwen begint te ontwikkelen.

Dat je met de vriendinnen na de zumba aan een wijntje zit en opeens een bom in de groep gooit: ‘Mijn Johan heeft gisteren alweer met iemand liggen taseren, die smeerlap!’ De directe aanleiding om al onze politieagenten aan het taseren te krijgen is het toenemende geweld waar ze mee te maken hebben.

  1. Geen streep dóór 2020, maar een vette streep erónder!
    PREMIUM
    COLUMN

    Geen streep dóór 2020, maar een vette streep erónder!

    2020. Door Oldenzaal uitgeroepen tot jubeljaar, wordt het jaar van de streep. Een streep door zo’n beetje alles. Iemand zei het me deze week in het onderdelenhuis waar ik was voor een minuscuul batterijtje voor mijn autosleutel. Achter een rood-wit lint uiteraard, en een scherm van landbouwplastic. Hij, bekend ondernemer en carnavalist, stond minimaal anderhalve meter achter me en zei: ‘2020? Zet daar maar een streep door!’