Volledig scherm
PREMIUM
Stephan Scheper © Lars Smook

Temptation-Ayleen kickt alleen maar op moment of fame

Column‘Pas je wel een beetje op dat je niet overkomt als een oude lul?’ Woorden van die strekking drukte een bezorgde - ook al wat oudere- collega me op het hart toen ik deze week in het redactie-overleg liet weten wel een column te willen schrijven over Ayleen. Een 19-jarige Oldenzaalse die te zien is in  Temptation Island, het RTL-programma dat draait om verleiden en verleid worden.

Zonder enige schroom nam dit Boeskoolmeisje de lezers van onze krant in vertrouwen en vertelde ze over haar missie. Ayleen heeft maar één doel voor ogen: relaties kapot maken. Hoe meer des te beter. Ze kent geen twijfel dat haar dit gaat lukken. Want: ‘Kijk naar mij’. Anders gezegd: welke echte man zou mij kunnen weerstaan? Een vraag waar ik nog op terugkom.

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie