Volledig scherm
PREMIUM
André Manuel © Koen Verheijden

‘Temptation Island’ kan best spannender

ColumnIk kreeg een mail van een oplettende lezer uit Enter,  die meende dat hij me voorbij had zien komen op de televisie. Laat ik dat misverstand meteen uit de wereld helpen: de man die daar met dat goddelijke lichaam in een onderbroekje ter grootte van een knoop over dat zogenaamde Temptation Island schuivelt, is niet Meneertje Manuel. 

Ik snap de vergissing. Als je inderdaad alleen naar het lijf van deze deelnemer kijkt, zou zelfs mijn eigen moeder me weer in haar armen willen sluiten. Maar op het moment dat je mij dan hoort praten, moet het toch voor iedereen helder zijn: ‘Ut is um nit.’

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie