Volledig scherm
PREMIUM
Andre Manuel © Koen Verheijden

Thierry Baudet is geen fascist

COLUMNHet is weleens verfrissend, een partijleider aan te moeten horen die je tijdens zijn overwinningsspeech constant naar het woordenboek doet grijpen. Ik denk dat het een beetje de bedoeling is: als Thierry spreekt, dan zwijgt het volk. Allereerst wil ik Forum voor Democratie van harte feliciteren met hun eclatante overwinning.

Er zijn een heleboel mensen die wijzen op de onsmakelijke manier waarop deze overwinning tot stand is gekomen. Door de dramatische gebeurtenissen in Utrecht in te zetten voor politiek gewin, zouden Baudet en Hiddema de democratische regels met voeten hebben getreden.

  1. Met de luie bips in de zon van Zuid-Europa
    PREMIUM
    column

    Met de luie bips in de zon van Zuid-Europa

    De Nederlander en de Vluchteling hebben in ieder geval in de zomer een gemeenschappelijk streven: Zo snel mogelijk met de luie bips in de zon van Zuid-Europa liggen. Wij Nederlanders hebben het daarbij iets comfortabeler. Daar zijn we nu eenmaal Nederlanders voor. Wij gaan pas in een gammel bootje zitten als we onze super-de-luxe caravan naast die van onze buurman op de camping hebben geparkeerd. De Vluchteling moet maar zien waar hij terecht komt.

Opinie