Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman © Carlo ter Ellen DTCT

Thuis kan overal. Je kunt het meenemen in je buik

ColumnThuis is een kindergevoel. Als een kruik die moeder in je bed legt. Een fluisterlied in je oor. Thuis is een duim in je mond. Er zijn geen gedachten over later en vroeger. Thuis is je durven laten vallen in het moment. Overgave aan de schommelstoel en walnoten kraken. Blokfluit op de achtergrond. Een kind oefent Stille nacht.

Thuis kan overal. Je kunt het meenemen in je buik. Of in je hart, volgens de tekst op de witte, houten panelen verkrijgbaar bij de Aktion. Home is where the heart is. Dat hangt dan in bepaalde interieurs naast het rode, canvas schilderij waar met gekrulde letters Passion and love geschreven staat. Zelf hang ik liever een geborduurd hangbuikzwijntje boven het orgel. Of zet ik kleine Ruttes op de vaas.

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie