Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman © Carlo ter Ellen DTCT

Thuis kan overal. Je kunt het meenemen in je buik

ColumnThuis is een kindergevoel. Als een kruik die moeder in je bed legt. Een fluisterlied in je oor. Thuis is een duim in je mond. Er zijn geen gedachten over later en vroeger. Thuis is je durven laten vallen in het moment. Overgave aan de schommelstoel en walnoten kraken. Blokfluit op de achtergrond. Een kind oefent Stille nacht.

Thuis kan overal. Je kunt het meenemen in je buik. Of in je hart, volgens de tekst op de witte, houten panelen verkrijgbaar bij de Aktion. Home is where the heart is. Dat hangt dan in bepaalde interieurs naast het rode, canvas schilderij waar met gekrulde letters Passion and love geschreven staat. Zelf hang ik liever een geborduurd hangbuikzwijntje boven het orgel. Of zet ik kleine Ruttes op de vaas.

  1. In de liefde draait het om aandacht
    PREMIUM
    Column

    In de liefde draait het om aandacht

    Wat is de essentie van de liefde? Waar draait het in de liefde om? Die vragen hebben het voorstellingsvermogen, de fantasie en het intellect van dichters, denkers en schrijvers in alle tijden en culturen geprikkeld. Dient de liefde primair gebaseerd te zijn op de erotische aantrekkingskracht tussen twee mensen, op seksualiteit en intimiteit? Of gaat het om de communicatie en het wederzijdse respect? Om jezelf opofferen en jezelf wegcijferen voor de ander? Wanneer is de liefde blijvend en bestendig? Waarom is de liefde ook vaak zo vluchtig?

Opinie