Theo Hakkert
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert © Carlo ter Ellen

Verpozen

COLUMNNooit te oud om me te verwonderen en dus te leren, las ik gisteren dat er zoiets bestaat als een Overijssels gemiddelde 'geld uitgeven als bezoeker van een natuurgebied'. Het staat op 7,90 euro.

"Wandelaars parkeren hier, gaan lopen en vertrekken direct. Vaak zonder iets te verteren", zei een uitbater. Er klonk een licht verwijt in zijn woorden door. Maar parkeren, wandelen en weer weg is toch de gangbare manier van even lekker de natuur in? Nooit geweten dat er zoiets zou bestaan als de morele verplichting de aanpalende horeca te bezoeken.

  1. Trotse ijsvogel houdt vanuit zijn residentie toezicht op Almelose havenkom
    PREMIUM
    Column

    Trotse ijsvogel houdt vanuit zijn residentie toezicht op Almelose havenkom

    Statig, streng, trots en prettig arrogant. Brutale, eigenwijze kop. Heerlijk hooghartig. Letterlijk zelfs. Nadrukkelijk aanwezig. Niemand kan om hem heen. Dwingt respect af. Die zelfverzekerde houding, die dwingende blik. Wie doet me wat? Hij heeft binnen enkele dagen de harten van de Almeloërs gestolen. Sterker: is nu al het populairste selfie-object van de stad. Alsof iedereen hem al jaren kent. En als vanzelfsprekend van hem houdt. En hij staat er pas sinds dinsdag. Veilig en hoog op een betonnen zuil.