Deniz Kuypers, oud-Hengeloër schrijft over het leven aan de westkust van Amerika.
Volledig scherm
PREMIUM
Deniz Kuypers, oud-Hengeloër schrijft over het leven aan de westkust van Amerika. © SHARON AMY PHOTOGRAPHY

Vrij spel voor wandelaars in San Francisco: ‘Had in maanden niet zoveel mensen op één plek gezien’

Onze man in de statesOp de laatste dag van het presidentschap van Donald Trump beschrijft columnist Deniz Kuypers een bijzondere ontmoeting tussen reusachtige bomen. De oud-Hengeloër ervaart opnieuw wat hem al vaker opviel: mensen zijn soms vreemde wezens. Dit is column 19 over het leven van hem en zijn gezin in zijn woonplaats San Francisco: Vrij spel voor wandelaars.

 1. Niets maakt mij zo vrolijk als een jongen in een jurk: ‘Kijk, dit is Orbán en die heb soms een rokkie an’
  PREMIUM
  Column

  Niets maakt mij zo vrolijk als een jongen in een jurk: ‘Kijk, dit is Orbán en die heb soms een rokkie an’

  Niets maakt mij zo vrolijk als een jongen in een jurk. Soms zie ik er één huppelen op het schoolplein. Blonde kuif, pretogen, jurk en daaronder een stel gympen. Spelend met de rest. Zo’n jongen die op een dag vroeg: ‘Mama, mag ik een jurk?’ En dat er toen hooguit in stilte gegiecheld werd, omdat het verraste. Maar dat moeder noch vader riep: ‘Een jurk?! Ben je nou helemaal betoeterd?! Je wilt toch niet uitgelachen worden, of wel?! Ga maar voetballen!’
 2. Ongevraagd op een trekker mogen rijden
  PREMIUM
  column

  Ongevraagd op een trekker mogen rijden

  Hè, hè. Nou, ik heb het voor elkaar. Tot 1 juni 2031 ben ik bevoegd om op een trekker te rijden. Niet dat ik de voorbije veertig jaar ook maar een moment de wens heb gehad op een trekker te mogen rijden. Niet dat ik eindeloos rijlessen voor tractoren heb gevolgd en zelfs niet voor de theorie wist te slagen, niets van dit alles. Nee, ik had in het geheel niet de behoefte het te mogen. Maar met de overhandiging van het nieuwe rijbewijs mag het.