Erwin Waanders
Volledig scherm
PREMIUM
Erwin Waanders © Lars Smook

Wat is de stadsdiscussie over vuurwerk waard geweest in Enschede?

ColumnDe Twentse burgemeesters hebben afgelopen week de discussie over het afsteken van vuurwerk door consumenten spreekwoordelijk opgeblazen. Als het aan de grote drie ligt, is het in Twente gedaan met de vuurwerktraditie. Dat bleek toen eerder deze week een brief namens de Veiligheidsregio Twente op het bureau van Minister Fred Grapperhaus van Veiligheid en Justitie plofte. 

De brief was voor Grapperhaus steun uit onverwachte hoek, want hij had net met zijn kabinet besloten dat er een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen wordt ingesteld bij de volgende jaarwisseling. Daar denken Sander Schelberg van Hengelo, Arjan Gerritsen van Almelo en Onno van Veldhuizen van Enschede heel anders over. Het verbod dat in Den Haag alom werd bejubeld gaat volgens de Twentse burgemeesters helemaal niet ver genoeg. Zij pleiten voor een algeheel verbod. 

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.