Volledig scherm
PREMIUM
© Rikkert Harink

‘We leggen in 2019 hooguit een sappige, verse placenta op de barbecue’

Volgens FardauAlcohol is uit! We gaan komend jaar voor nolo: no or low alcohol. We worden ook massaal vegan en leggen hooguit een sappige, verse placenta op de barbecue. Supergezond en superhip vooral, althans als ik enkele trendwatchers op het gebied van eten moet geloven. Ben ik even blij dat ik op dat vlak totaal niet trendgevoelig ben.

Veel Nederlanders reageerden dit jaar nogal bozig op de kerst-Allerhande van Albert Heijn. Er stonden te veel vegan recepten in, zo luidden de vele teleurgestelde reacties. Ik heb er niks op tegen, maar ik snap het gevoel wel. Af en toe willen we gewoon een dag kunnen eten zonder commentaar en zonder te denken aan de hoeveelheid suikers en koolhydraten. Of aan het feit dat het zielig is dat er dieren voor zijn geslacht (want dat vind ik en toch eet ik vlees, #hypocriet).

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.