Volledig scherm
PREMIUM
© Rikkert Harink

‘We leggen in 2019 hooguit een sappige, verse placenta op de barbecue’

Volgens FardauAlcohol is uit! We gaan komend jaar voor nolo: no or low alcohol. We worden ook massaal vegan en leggen hooguit een sappige, verse placenta op de barbecue. Supergezond en superhip vooral, althans als ik enkele trendwatchers op het gebied van eten moet geloven. Ben ik even blij dat ik op dat vlak totaal niet trendgevoelig ben.

Veel Nederlanders reageerden dit jaar nogal bozig op de kerst-Allerhande van Albert Heijn. Er stonden te veel vegan recepten in, zo luidden de vele teleurgestelde reacties. Ik heb er niks op tegen, maar ik snap het gevoel wel. Af en toe willen we gewoon een dag kunnen eten zonder commentaar en zonder te denken aan de hoeveelheid suikers en koolhydraten. Of aan het feit dat het zielig is dat er dieren voor zijn geslacht (want dat vind ik en toch eet ik vlees, #hypocriet).

  1. In de liefde draait het om aandacht
    PREMIUM
    Column

    In de liefde draait het om aandacht

    Wat is de essentie van de liefde? Waar draait het in de liefde om? Die vragen hebben het voorstellingsvermogen, de fantasie en het intellect van dichters, denkers en schrijvers in alle tijden en culturen geprikkeld. Dient de liefde primair gebaseerd te zijn op de erotische aantrekkingskracht tussen twee mensen, op seksualiteit en intimiteit? Of gaat het om de communicatie en het wederzijdse respect? Om jezelf opofferen en jezelf wegcijferen voor de ander? Wanneer is de liefde blijvend en bestendig? Waarom is de liefde ook vaak zo vluchtig?

Opinie