Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Schuppen (l) en Hans Brok © Carlo ter Ellen

Wordt het ooit weer stil op Kerstmis

Het DebatDe kerstdagen in vroeger tijd. Hans Brok herinnert ze zich vooral als dagen van verveling. Maar misschien zouden een paar ‘stille dagen’ in deze tijd, zo denkt hij, wel eens nuttig kunnen zijn. Henk van Schuppen is dat van harte met hem eens, niettemin vreest hij dat Kerstmis z’n langste tijd heeft gehad.

Hans Brok: Verlies

In mijn tijd, ik heb Neil Armstrong op nog live op televisie over de maan rond zien lopen, waren de kerstdagen waardeloos. Je ging in de teil, kreeg de zondagse kleren aan, en werd daarmee verdoemd tot vervelen.

  1. In de liefde draait het om aandacht
    PREMIUM
    Column

    In de liefde draait het om aandacht

    Wat is de essentie van de liefde? Waar draait het in de liefde om? Die vragen hebben het voorstellingsvermogen, de fantasie en het intellect van dichters, denkers en schrijvers in alle tijden en culturen geprikkeld. Dient de liefde primair gebaseerd te zijn op de erotische aantrekkingskracht tussen twee mensen, op seksualiteit en intimiteit? Of gaat het om de communicatie en het wederzijdse respect? Om jezelf opofferen en jezelf wegcijferen voor de ander? Wanneer is de liefde blijvend en bestendig? Waarom is de liefde ook vaak zo vluchtig?

Opinie