Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Schuppen (l) en Hans Brok © Carlo ter Ellen

Wordt het ooit weer stil op Kerstmis

Het DebatDe kerstdagen in vroeger tijd. Hans Brok herinnert ze zich vooral als dagen van verveling. Maar misschien zouden een paar ‘stille dagen’ in deze tijd, zo denkt hij, wel eens nuttig kunnen zijn. Henk van Schuppen is dat van harte met hem eens, niettemin vreest hij dat Kerstmis z’n langste tijd heeft gehad.

Hans Brok: Verlies

In mijn tijd, ik heb Neil Armstrong op nog live op televisie over de maan rond zien lopen, waren de kerstdagen waardeloos. Je ging in de teil, kreeg de zondagse kleren aan, en werd daarmee verdoemd tot vervelen.

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie