Volledig scherm

10 jaar vuurwerkramp herdacht op televisie

ENSCHEDE - In onze krant van woensdag 12 mei is per abuis een fout geslopen in de aankondiging van 'Mijn Enschede: Een film die er uit moest'. Er staat dat de film woensdagavond wordt uitgezonden, maar de film komt een dag later op televisie. De juiste uitzendtijd is donderdag 13 mei, 22.50 uur op Nederland 2.

Woensdagavond

Om 17.20, 18.20, 20.20 op RTV Oost: En Dan Nog Even Dit Leonie ter Braak en Bert Eeftink praten met onder anderen André Azink. André en zijn vrouw Betty hebben 10 jaar geleden hun zoon Nick door de vuurwerkramp verloren. André heeft het hele verhaal opgeschreven en in 2006 heeft hij een boek uitgebracht met zijn verhaal, om alle emotionele gevoelens een plekje te geven. 'Tien jaar ouder in twee dagen'. Later terug te zien op de website van het programma.

Van 18.15 tot 18.40 uur op Nederland 1: EenVandaag. Dinsdag werd bekend dat politie en justitie een nieuw onderzoek hebben ingesteld naar de oorzaak van deze ramp. Morgen is het precies tien jaar geleden dat de ontploffing een complete woonwijk wegvaagde en worden de 23 dodelijke slachtoffers herdacht. Woensdagavond in EenVandaag: hoe is het nu in de wijk Roombeek en wat vinden slachtoffers van het nieuwe onderzoek? Later terug te zien via Uitzending Gemist en de website van EenVandaag.

Om 20.55 op Nederland 2: 'Pilletje voor traumaproof brein' In deze documentaire onderzoeken de makers van het VPRO/Teleac-programma Labyrint waarom de één wel, en de ander geen last kreeg van Post Traumatisch Stress Syndroom na de vuurwerkramp.

Donderdagavond

Om 18.00 en 20.00: NOS journaal

Om 18.05 op Nederland 1: Een Vandaag Oud-premier Wim Kok en oud-burgemeester Jan Mans van Enschede wonen donderdag de herdenking van de vuurwerkramp in Enschede bij. Kok was ten tijde van de ramp op 13 mei 2000 minister-president. De herdenking zal net als andere jaren een ingetogen karakter hebben. Later terug te zien op de website van EenVandaag of Uitzending Gemist

Om 18.45 op Nederland 3: Jeugdjournaal

Kinderen herdenken Vuurwerkramp

Een grote knal en een hele wijk verwoest. Het is precies tien jaar geleden dat er een groot ongeluk gebeurde bij een vuurwerkfabriek in Enschede. Vandaag is er een herdenking met Koningin Beatrix. Kinderen in Enschede herdenken de ramp op hun eigen manier.

Enschede herdenkt de vuurwerkramp. Later terug te zien op Nos.nl

Om 19.30: RTL Nieuws .

Een groot contrast: na het grote feest om het landskampioenschap van FC Twente, herdenkt Enschede vandaag de vuurwerkramp. Later terug te zien op RTL Gemist .

Van 22:15 - 22:45 uur op Nederland 2: Nova. De redactie van actualiteitenrubriek Nova blikt terug op 10 jaar vuurwerkramp. Herhaling na middernacht. Later terug te zien via Uitzending Gemist of via de Nova website.

Om 22.50 uur op Nederland 2: Mijn Enschede: een film die er uit moest. De confrontatie met ex-verdachte André de Vries was voor haarzelf 'een echt schaamtemoment'. Astrid Bussink maakte met Mijn Enschede een persoonlijke film over de vuurwerkramp, al werd het veel minder haar eigen verhaal dan ze had gedacht. De film die donderdagavond op tv wordt vertoond, ging in première op het laatste filmfestival in Rotterdam. De zoektocht naar de vrijgesproken De Vries loopt als een rode draad door Mijn Enschede.

Ga hier naar de vuurwerkrampherdenking pagina

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement