Volledig scherm
© Thinkstock

5 Twentse bedrijven failliet

ALMELO – De rechtbank heeft vijf Twentse bedrijven failliet verklaard. Het gaat om Adviesbureau Het Oosten in Holten, de besloten vennootschap HJ in Enschede, om De Washand in Goor en Water4All en haar moederbedrijf Bolam Holding in Enschede.

De Washand is een wasserij, stomerij en strijkservice, die zowel voor particulieren als bedrijven werkte. A.C. Blankestijn is hier de curator. Adviesbureau Het Oosten in Holten hield zich bezig met subsidieadvies voor bedrijven en instellingen. Mevrouw A. Spekhorst buigt zich als curator over de failliete boedel.

HJ bv
Het failliete HJ bv. in Enschede is een vennootschap van Marcel Pennings, één van de voormalige eigenaren van kunstofkozijnenhandel Robé, die vorig jaar bezweek onder een belastingschuld. HJ was op hetzelfde adres gevestigd als Robé Kunststoftechniek. Mr. Van der Loo, de curator van Robé, wikkelt ook dit faillissement af.

Verder gingen Bolam Holding en dochterbedrijf Water4all in Enschede failliet. Water4All ontwikkelde waterzuiveringssystemen. Het bedrijf had geen personeel meer in dienst. Mr. A. Holsbrink is benoemd tot curator.