Volledig scherm
© Thinkstock

5 Twentse bedrijven failliet

ALMELO - Kobes Plastics, producent van kledinghangers, is failliet. Het bedrijf telt ongeveer twintig medewerkers en is gevestigd op Bedrijvenpark Twente in Almelo. De Almelose rechtbank benoemde woensdag mr. J. Eringa tot curator.

Het bedrijf bestaat ruim dertig jaar. In 1982 begon Vriezenvener Gerrit Kobes met het verzamelen en sorteren van kledinghangers. Vier jaar later verhuisde hij zijn bedrijf naar Almelo en groeide Kobes Plastics uit tot marktleider in deze branche. Behalve de detailhandel behoorden ook grootwinkelbedrijven als HEMA en V&D tot de klantenkring. In Almelo beschikt het bedrijf over volledig geautomatiseerde productielijnen voor kledinghangers. Verder produceerde Kobes ook in onder andere Turkije en China.

Dutch Pancake Factory
Behalve voor Kobes Plastics viel het doek voor Dutch Pancake Factory. Het bedrijf houdt kantoor in Wijhe maar heeft in Almelo de showroom en werkplaats voor onderhoud en reparatie voor pannenkoekenapparatuur en andere keukenapparaten voor de horeca. Curator is mr. J. Daniels.
Ook Emveka Installatieservice uit Nijverdal is failliet. Dit bedrijf specialiseerde zich in service en onderhoud van technische installaties in onder andere de utiliteits- en woningbouw. Curator is mr. Spoor.

Boesenkool Holding
Bornenaar Eric Boesenkool werd vorig jaar met zijn productiebedrijf van transportbanden genomineerd voor de startersprijs, maar de optimistische verwachtingen zijn niet uitgekomen. Zijn Boesenkool Holding en werkmaatschappij FoodBelts zijn eveneens failliet verklaard. Boesenkool heeft op De Molenkamp in Borne een bedrijfshal en verklaarde vorig jaar in deze krant nog goede groeikansen te zien. Curator is mr. Gotink.

Ook voor eenmanszaak Auto Italie Twente in Hengelo (curator mr. Swiers) en Digidate uit Almelo (curator mr. Beekman) is het doek gevallen.