Volledig scherm

Abbenhues per direct weg bij De Tubanters

ENSCHEDE - Martijn Abbenhues vertrekt per direct bij De Tubanters. De hoofdtrainer van de Enschedese zondagderdeklasser zou eigenlijk ook komend seizoen aan het roer staan maar voelt zich in de steek gelaten door een groot deel van zijn selectie.

Negen spelers zijn de afgelopen dagen plotseling overgestapt naar met name Eilermark en Barbaros. „Dat was tegen de afspraken met Abbenhues in. En voor hem is een man een man, een woord een woord. Hij heeft het nu helemaal gehad en wil niet verder”, aldus voorzitter Marcel ter Horst, die spreekt van „geen prettige situatie voor de club”.

A1-trainer Tim Somberg is doorgeschoven naar het eerste elftal en staat komend seizoen voor de groep. Abbenhues zelf wilde dinsdagavond niet reageren: „Ik wil dit correct afhandelen. Ik ben nu niet in de positie iets te zeggen.”

De Tubanters gaat verder met eigen spelers. Ter Horst: „We hebben een paar jongens erbij gehaald en verder schuiven we eigen spelers door naar het eerste elftal. We hadden het liever anders gehad. Maar dit biedt ons wel de mogelijkheid om jonge jongens in te passen.”