Volledig scherm
© Bert Kamp

Aftellen naar begin korfbalseizoen in de zaal

ENSCHEDE - Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Komend weekeinde begint voor de korfballers het seizoen in de zaal. Drie regionale ploegen komen uit op het hoogste niveau.

Het Almelose AKC, Amicitia uit Vriezenveen en het Nijverdalse NKC’51 zijn, van alle korfbalverenigingen uit deze regio, de clubs die op het hoogste niveau spelen: zij komen uit in de overgangsklasse. NKC werd vorig seizoen kampioen in de eerste klasse en is nieuw in deze competitie. Amicitia handhaafde zich na een extra duel tegen Drachten in de overgangsklasse, terwijl AKC het seizoen afsloot met de tweede plek.

In de eerste klasse maakt het Vroomshoopse TOP haar opwachting. De ploeg van coach Gert Schorn werd overtuigend kampioen en moet in staat worden geacht zich minimaal te handhaven. Ook het Enschedese Rigtersbleek gaat onder leiding van de nieuwe trainer-coach René Stenvers voor lijfsbehoud. Het Hengelose HKC debuteerde vorig seizoen in de tweede klasse. Trainer-coach Alan Burchartz hoopt ook dit seizoen indruk te maken in deze competitie.

Programma
Zaterdag:
AVO - Amicitia (16.30)
NKC’51 - AKC (18.40)
TOP - Spirit (19.15)
Telstar - R’bleek (19.30)

Zondag:
HKC - Juliana (15.20)