Volledig scherm
De zwarte Volkswagen Golf van Patrick.

Al heel snel gevonden: autosleutel Serious Request

Hoe snel kan het gaan... Woensdag berichtten De Twentsche Courant Tubantia en de website tubantia.nl over de verdwenen autosleutel van Patrick uit Purmerend, die het Glazen Huis in Enschede bezocht en per taxi huiswaarts keerde, en prompt dook de sleutel van zijn VW Golf op. Waar? Niet op het adres waar hij logeerde, zoals werd gedacht, maar op het politiebureau.

De sleutel was er al op eerste kerstdag afgegeven, maar de hermandad moest gisteren met dat feit worden geconfronteerd voordat er intern navraag werd gedaan, vertelt Lex Kooijman, de schoonvader van Patrick. „Als de agenten er nou ingedoken waren bij een van de eerdere keren dat ik contact met hen had, had ik me een heleboel werk en oproepen kunnen besparen. Bij het depot gevonden voorwerpen kwam de vermissing niet gelijk naar voren omdat de sleutel en de afstandbediening voor het alarm apart waren ingeboekt.”

Maar eind goed, al goed dus? Nee, beter zelfs! Want Kooijman werd verblijd met nóg een heuglijke mededeling, in dit geval afkomstig van Parkeerbeheer Enschede. De boete van 58,40 euro die Patrick kreeg omdat zijn auto zonder geldig parkeerbonnetje aan de Kortelandstraat stond, wordt kwijtgescholden. „Ze hebben me bovendien tot het einde van de maand de tijd gegeven om de auto weg te halen”, aldus Kooijman.